Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Önkéntes tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban

2013.05.01. 21:17 SI

2013. április 4 - 2013. július 14.
A Szépművészeti Múzeum az elmúlt évek nagysikerű hagyományait folytatva 2013 tavaszán újabb fotókiállítást rendez. Ezúttal a divat- és reklámfényképezés egyik legnagyobb alakját, Helmut Newtont mutatjuk be egy közel 250 fotográfiát felvonultató kiállítással, mely tükrözi a világhírű fotográfus legfontosabb alkotói periódusait. A kiállítási anyag a Helmut Newton Stiftung közreműködésével jön létre, mely alapítvány a művész teljes életművét gondozza Berlinben.


Kézzelfogható Művészet Mindenkinek
Egymás kezében
2013. május 3 - 2013. május 26.

Tapintható tárlatnak, konferenciának és interaktív alkotói programoknak ad otthont a Szépművészeti Múzeum a Kézzelfogható Alapítvánnyal közös szervezésben az Európai Esélyegyenlőségi Naphoz kapcsolódóan. A május 2-án délután nyíló, majd május 3-ától látogatható speciális kiállítás szervezőinek célja, hogy a látássérült és vak emberek együtt váljanak a kiállítás közönségévé a látókkal, interaktív módon segítve egymás megértését és a kiállítás befogadását.

Programok

Múzeum+


KERT

Május 9. csütörtök 18.00-22.00

„BESZÉLGETNI A TERMÉSZETTEL…” séták a gyűjteményben Vendég tárlatvezetőink Csányi Vilmos etológus, Török Péter táj- és környezetépítész Workshop Virágkötészet Koszorúkészítés Iringó virágmanufaktúra KERTI ILLATOK a Fűszerésszel NYOMOZÓSJÁTÉK Menj az orrod után! FLOWERPOWER Tóth Szilvi fotókiállítása ÉLŐ MÚZEUMCAFÉ Múzeum + kert = múzeumkert? BORKÓSTOLÓ Folly Arborétum és Borászat LIVE JAZZ Sütő Márton (gitár), Mózes Tamara (ének) BÜFÉ Remíz Kávéház és Söröző  TEAHÁZ a Big Bennel

Önkéntes tárlatvezetői program
Angol és magyar nyelvű tárlatvezetések
2013. április 29 - 2013. május 6.

Egyéni látogatók számára a Szépművészeti Múzeum önkéntes tárlatvezetői ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Régi Képtár különböző gyűjteményeiben. Az önkéntesek által tartott angol és magyar nyelvű tárlatvezetések díjmentesek, de a múzeum gyűjteményei csak belépőjeggyel látogathatóak.

Szépműhely nyári táborok a Szépművészeti Múzeumban és a Vasarely Múzeumban
A Szépműhely nyári táboraiba két helyszínen – a Szépművészeti Múzeumban és a Vasarely Múzeumban – egy hetes turnusokban várja a résztvevőket, ahol kellemes és nyugodt környezetben bővíthetik ismereteiket a művészetről.

Hírek

MÚZEUM+ DESIGNPÁLYÁZAT
Tervezz ajándéktárgyat a Szépművészeti Múzeum ajándékboltja számára!
Bővebb információ és jelentkezési lap május elejétől a www.szepmuveszeti.hu oldalon

Példaértékű a Szépművészeti hallássérültek számára készített alkalmazása
2013. április
A Szépművészeti Múzeumban a közelmúltban létrehozott, a hallássérültek számára kifejlesztett egyedi „okostelefonos” alkalmazást méltatta a brit The Guardian folyóirat online kiadása. A 90 decibel Project és az MSL Accessibility együttműködésével és támogatásával létrehozott SzépMűSL (sing-language/jelnyelv) nevű, Európában egyedülálló alkalmazás a múzeum épületéről, a gyűjteményekről és 150 műtárgyakról kínál a hallássérülteknek magyar jelnyelven információkat.

www.szepmuveszeti.hu

komment

süti beállítások módosítása