Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Oscar-jelölt és magyar rövidfilmek péntektől az EUShorts Fesztiválon

2011.11.17. 13:16 SI

 Az idei EUShorts Európai Rövidfilm Fesztiválon péntektől jövő szerdáig összesen 50 alkotást, köztük Oscar-jelölteket, fesztiválgyőzteseket és két fiatal magyar rendező munkáját láthatja a közönség a budapesti Toldi Moziban.  

 

Az EUShorts Európai Rövidfilm Fesztiválon összesen 50 alkotást mutatnak be november 18. és 23. között a budapesti Toldi Moziban. A tematikus blokkokba rendezett rövidfilmek Európa 19 országának aktuális hangulatát hivatottak tükrözni, ami ugyan néha melankolikus, de a tavalyi erős borúlátást idén felváltotta a humor és a megoldások kreatív keresése. A hat nap alatt Magyarországon kizárólag az EUShorts Fesztiválon vetítik az Oscar-díjra jelölt Egy fiú szerelme, A 143-as kívánság, A gyónás és a Na Wewe című rövidfilmeket. A programban szerepelnek az A-kategóriás fesztiválok favoritjai, például a Berlinale fődíjasa, az Arany Medvével jutalmazott Incidens a banknál című svéd film és a Clermont-Ferrand Filmfesztivál nagydíjasa, a Tremblay-en-France című francia alkotás. A magyar nézők itt ismerhetik meg a legfontosabb fesztiválok, Cannes, Velence, Karlovy Vary és a Sundance legjobb versenyfilmjeit is. A közönségkedvencek közül végre Budapesten is látható a túlsúlyos szinkronúszó csapat történetét bemutató Bimbózó vízililiomok, a hipster-mágnesnek minősített Viszlát Super 8! vagy az életvidám, szerelmes musical, a norvég Kopasz krapek.

 

Az EUShorts az elmúlt öt évhez hasonlóan idén is igyekszik bemutatni a legújabb trendeket és a filmkészítők új generációját. Magyarországot idén két rendező képviseli. Egyikük Simonyi Balázs, aki a legszórakoztatóbb magyar rövidfilmeket rendezi, és a Finálé már a harmadik filmje, amit az EUShorts bemutat. Ez a nyolc perces alkotása az idei Varsói Filmfesztiválon is versenyben volt. A másik fiatal magyar rendező, Hermán Árpád  a Sajnálom című animációs filmjével mutatkozik be. A bocsánatkérés viszontagságait feldolgozó rövidfilmje volt a diplomamunkája a MOME vizuális kommunikáció és animáció szakán, ahol ebben az évben végzett.

 

EUShorts Európai Rövidfilm Fesztivál

2011. november 18 -23.

Toldi Mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.).

A filmeket eredeti nyelven magyar feliratozással, illetve fejhallgatóval angol hangalámondással lehet megnézni.

Jegyárak: 890 ft/blokk

Fesztiválbérlet: 3990 ft (nyolc rövidfilmes blokk + ingyenes belépés az EUShorts hivatalos nyitóbulijára a svéd Air France fellépésével a Roham Bárban + italkedvezmények a Toldi Mozi felújított bárjában)

Jegyvásárlás a Toldi Moziban : http://toldimozi.hu

 

Részletek:

www.eushorts.eu

www.facebook.com/eushorts

komment

süti beállítások módosítása