Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vad Kunság – A Puszta rejtett élete című magyar természetfilm bemutatója

2016.03.17. 22:43 SI



Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr és Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer a Vad Szigetköz után egy újabb világszínvonalú természetfilmet készített, ezúttal Vad Kunság – A Puszta rejtett élete címmel. Az Alföld gazdag élővilágát a maga “vadságában”, epizód-szerű történeteken és látványos felvételeken keresztül bemutató film „főszereplője” a hazánkból évtizedekkel ezelőtt eltűnt, majd a déli határon át újra visszatelepülő aranysakál. Emellett az alföldi puszta állat- és növényvilágának széles skáláját felvonultatja a film.
Az alkotást a nemrég zárult 2. Magyar Filmhéten a Legjobb ismeretterjesztő film díjával ismerték el, emellett a XII. Aranyszem Operatőri Fesztiválon is a Természet kategória fődíját nyerte meg. A filmet március 24-től mutatják be országszerte a filmszínházak, a Pannonia Entertainment forgalmazásában, a WWF Magyarország ajánlásával. Budapesten a Corvin, Puskin, Toldi, Művész és Tabán mozikban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, továbbá országszerte számos helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik, több mozi esetében kedvezményes jegyárral. A vetítési helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán, a https://www.facebook.com/VadKunsag címen olvasható.
A mozivetítések alkalmával egy különleges kísérőfilmet is láthat a közönség, a WWF Magyarországgal való együttműködésnek köszönhetően: Ruska László és Ringeisen Dávid MOME-n készített diplomafilmjét, a Paper World / Papírvilág című animációs rövidfilmet. A világszerte számos animációs fesztiválon díjat nyert Paper World a WWF Magyarország számára készített imagefilm, melyben a mikrovilág szintjén válnak láthatóvá azok az értékek, amelyeket a WWF képvisel.

http://pannonia-entertainment.com/Vad-Kunsag_kepanyag

http://pannonia-entertainment.com

 

komment

süti beállítások módosítása