Váncsa István könyve harminc évig készült, ennyi ideje gyűjtögeti a szerző az ízlése szerinti recepteket, s végül ezek közül választotta ki ezeregy étel leírását. A könyv a konyhaművészetre vonatkozó ismeretek gazdag tárháza is. Olvashatunk benne olyasmiről, mint hogy mi köze van a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához... Szó esik a könyvben a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró Rayleigh-Plesset típusú egyenletekről..., de mindenekelőtt a konyhaművészet filozófiai, irodalmi, képzőművészeti és vallástörténeti hátteréről is.
Váncsa István szakácskönyve – Ezeregy recept az Alexandra Könyvesházban
2009.11.05. 09:52 SI
2009. november 21-én (szombaton) 11 órától Budapesten,
a Károly körúti Alexandra Könyvesházban (1075 Budapest, Károly krt. 3/C)
Váncsa István dedikálja
a Vince Kiadónál korábban megjelent Váncsa István szakácskönyve – Ezeregy recept
című kötetét.