Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A Harlem Gospel Choir jótékonysági Cipősdoboz Koncertje a Budapest Arénában!

2012.12.04. 23:27 SI

Az adománygyűjtő akciónak része egy nagyszabású hangverseny az Arénában, amelynek főszereplői a New York-i Harlem Gospel Choir énekesei lesznek.

A Baptista Szeretetszolgálat bemutatja

A Harlem Gospel Choir (USA) jótékonysági
Cipősdoboz Koncertje a Budapest Arénában!

A világhírű gospel kórus Whitney Houston emlékestje, jótékony céllal a Budapest Sportarénában. Vendégfellépők a Voice énekesei!

A "harlemi angyalok" gospel és spirituálé dallamai idén a harmadik Cipősdoboz Koncerten, az ország legmagasabb presztízsű koncerthelyszínén, a Budapest Sportarénában csendülnek fel, a már hagyományosnak mondható cipősdoboz átadó ünnepséggel kiegészítve, a TV2 Voice tehetségkutató műsor énekeseinek vendégfellépésével színesítve.

A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban. Az ötlet egy Dr. Martin Luther King, Jr. tiszteletére rendezett ünnepségen született meg benne, a harlemi Cotton Club-ban, New York City-ben. A kórustagok Harlem "fekete templomainak" és a New York-i Tri-State terület legkiválóbb énekesei és zenészei.

A Harlem Gospel Kórus 26 éves fennállása alatt emberek százezreivel osztotta meg a szeretet, a béke és a karácsony üzenetét a világ számos országában. Egyedülálló hangzásukkal, dinamikus, magával ragadó előadásukkal az afro-amerikai kultúra és a gospel jobb megértését kívánják elősegíteni. Céljuk, hogy a világ egy szeretetteljesebb és békésebb hellyé váljon. Gazdag összhangjuk, hangzásuk mindig felszabadult, vidám és inspiráló, amely megérinti a közönség lelkét, összehozza az embereket, a nemzeteket. A kórus a nagyszerű gospel repertoár mellett most az idén elhunyt Whitney Houston életműve előtt is tiszteletét teszi.

Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete, a Baptista Szeretetszolgálat – mint 2004 óta minden évben – idén is meghirdeti karácsonyi „Cipősdoboz” akcióját. A mára széleskörű támogatással futó program révén a színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok nem csak több tízezer nehéz sorsú belföldi és határon túli gyermek karácsonyi örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét is jelentik hazánkban, ahogy szerte a világon is. Az akcióhoz 2010-ben kapcsolódott először nagyszabású jótékonysági koncert a teltházas Budapest Sportarénában. Az idei Cipősoboz koncert kedvezményezettjei magyarországi és határon túli rászoruló gyermekek és nagycsaládok lesznek. A pénzadományok gyűjtését és a belépők terjesztését a Baptista Szeretetszolgálat a támogató TicketPro országos hálózatán keresztül szervezi meg, a Harlem Gospel Choir fellépését a Danubius Music támogatása teszi lehetővé.

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz jótékonysági koncertje a Harlem Gospel Choir közreműködésével 2012. december 16-án vasárnap 19.00 órától kerül megrendezésre a Budapest Sportarénában.

www.ciposdoboz.hu

 

Jegyek: https://shop.ticketpro.hu


https://dl.dropbox.com/u/13268570/TerriChoir1.jpg
https://dl.dropbox.com/u/13268570/TerriChoir2.jpg
https://dl.dropbox.com/u/13268570/TerriChoir4.jpg
https://dl.dropbox.com/u/13268570/TerriChoir5.jpg

komment

süti beállítások módosítása