Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nagyértékű adomány a Paralimpiai Csapatnak

2012.11.23. 00:26 SI

               

A Brit Nagykövetség és a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány közös adománygyűjtő kezdeményezésének köszönhetően a Chivas Luxury Club segítségével a mai napon egy Citroën Jumper 33 L2H2 típusú, 11 millió forint értékű akadálymentesített buszt adtak át a Paralimpiai Csapatnak.

Budapest, 2012. november 22. –  A budapesti Brit Nagykövetség és a magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, mint a „GREAT Britain” kampány magyarországi képviselői, az Irish Business Circle, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Budapest Sportiroda, valamint a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány 2012 januárjában felhívással fordult a sport szeretők táborához. A felhívás célja a jövőben megrendezendő paralimpiai játékokra kijutni szándékozó magyar parasportolók és ifjú tehetségek támogatása volt.

A 2012-es Olimpiai Játékok és a június 10-én megrendezett 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltóhoz kapcsolódó érdeklődés felhasználásával kívántak pénzt gyűjteni egy speciális busz vásárlására, mely jelentős mértékben könnyíti meg a paralimpikonok felkészülését a jövőbeni kihívásokra. A kezdeményezéshez az elmúlt fél évben olyan jelentős cégek és szervezetek csatlakoztak, mint a  Chivas Luxury Club, Pernod Ricard Hungary, Citroen Hungária Kft., Vodafone Hungary, Provident, BP, BSI, BNP Paribas, Borsodi Sör, Cetelem, K&H Bank, Interag Zrt/Danubius Holdings, MOL Zrt., Shell, AVIS, Process Solutions és a HOA Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség.

Az Egyesült Királyság Nagykövetségének nyilatkozata:

                            „Nagy örömömre szolgál, hogy magam is részese lehettem annak a gyűjtésnek, melyet a Brit Nagykövetség és a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány közösen kezdeményezett, és amelynek célja a magyar paralimpiai csapat és a fiatal tehetséges parasportolók számára felajánlott speciális busz vásárlása volt. A nyári londoni olimpiai és paralimpiai játékok alkalmából ezzel az akcióval is szerettük volna felhívni a figyelmet a fogyatékkal élők jogaira, valamint bemutatni a sport közösségformáló erejét, és azt, hogy hogyan tudja növelni a sport az emberek önbizalmát illetve gazdagítani életüket

A Robert Burns Nemzetközi Alapítvány nyilatkozata:

                            „Örömmel tölt el minket, hogy az Alapítvány újabb sikeres felhívását követően, amelyet a Burns Vacsorán indítványoztunk 2012 januárjában, a célként kitűzött összeget összegyűjtöttük és így most a különlegesen felszerelt minibuszt átadhatjuk a Paralimpiai Csapatnak.

 A Chivas Luxury Club nyilatkozata:

                            a „Live with Chivalry!” égisze alatt 2011/2012 folyamán 9 modernkori lovagot választottunk meg. A Chivas Lovagok egytől egyig olyan személyiségek, akik mind szakmájukban, mind magánéletükben egyaránt sikeresek. Közös jellemzőjük még, hogy a manapság kihalni látszó, lovagias erényeket és értékeket birtokolják és képviselik. Az Ő támogatásukkal 2012 tavaszától minden alkalommal egy nemes cél mellé állhattunk, több hónapon keresztül folytattunk adománygyűjtést és segíthettünk a Brit Nagykövetség kezdeményezésében megrendelt speciális, akadálymentesített kisbusz finanszírozásában.

A Citroën Hungária Kft. nyilatkozata:

A Citroën Hungária Kft. célja minden mozgáskorlátozott és nem mozgáskorlátozott utas számára megteremteni a biztonságos, kényelmes és megkülönböztetésektől mentes utazás feltételeit. Ezért örömmel állt a kezdeményezés mellé és jelentős kedvezményeket adva bocsátotta a Magyar Paralimpiai Bizottság rendelkezésére az akadálymentesített Citroën Jumper 33 L2H2 típusú, 9 személyes, 2.2 Hdi 120 LE motorteljesítményű kisbuszt. Az akadálymentesített kisbusz maximális komfortot, minden utas számára szabad látóteret, és egyenrangú utazási feltételeket biztosít azzal, hogy a flexibilis ültetési lehetőség révén mozgáskorlátozott utasok együtt utazhatnak a többi utassal. A 4 ponton történő rögzítés, a 3 pontú biztonsági öv és az elektronikus rögzítés minden tolószék esetén pedig az extra biztonságot nyújtja a kerekesszékben utazóknak.

A Paralimpiai Bizottság nyilatkozata:

                            „Sportolóink versenyeinek előkészítése során mindig az egyik legfontosabb és legnehezebb feladat az utazás megszervezése volt. Támogatóink fantasztikus segítségének, a Brit Nagykövetség támogatásával a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány jelentős anyagi hozzájárulásának, a Chivas Luxury Club hatékony szervezésének és anyagi támogatásának, és a Citroen rendkívül nagyvonalú felajánlásának köszönhetően az eddigieknél sokkal könnyebben tudjuk megoldani versenyzőink utaztatását a környező országokba, és a hazai viadalokra, edzőtáborokba. Külön öröm számunkra, hogy támogatóink nemcsak élversenyzőinkre gondoltak, amikor lehetőséget biztosítottak számunkra a jármű használatára. Kérésük, hogy fiatal tehetséges versenyzőink is használhassák a buszt, tökéletesen illeszkedik a Magyar Paralimpiai Bizottság utánpótlás stratégiájába.

komment

süti beállítások módosítása