Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Placc fesztivál

2012.11.20. 15:43 SI

 

Művészet máshogy, máshol, máskor: indul a PLACCC Go!

 

A különleges városi helyszínválasztásairól és formabontó produkcióiról ismert PLACCC Fesztivál november 22-én elindítja a PLACCC Go programsorozatot. Az érdeklődők havonta-kéthavonta előadásokon, köztéri akciókon, városi sétákon ismerhetik meg a fiatal művészek, építészek, urbanisták terveit, és kreatív ötleteikkel segíthetik őket.    

 

PLACCC Fesztivál 2008 óta minden évben kora ősszel olyan művészeti alkotásokat mutat be, amelyek nem színháztermekben vagy galériákban, hanem városi köztereken, rendhagyó helyszíneken születnek meg. Az elmúlt évekből sokan emlékeznek a biciklis színházra, a diszkógömbbé alakított betonkeverő autóra, a szlengben éneklő barlangi kórusra vagy éppen a Csendautomatára, sőt a mai napig látható az „Én, te, ő, mi, ti, ők” című képzőművészeti alkotás a budapesti Nyugati téri felüljáró lábain is. A fesztivál egyik célja, hogy bebizonyítsa: a kortárs művészet jelen van a mindennapjainkban és bárki számára elérhető, ráadásul vicces és szórakoztató is lehet. A PLACCC a művészet és város kapcsolatára kíváncsi, a programok pedig arra buzdítanak, hogy aktívan éljük meg a várost és a városi tereket.

 

A november 22-én startoló PLACCC Go sorozat célja, hogy az alkotók havonta-kéthavonta más-más különleges budapesti helyszínen mutathassák be ötleteiket, és együtt gondolkodjanak az újszerű élményekre fogékony érdeklődőkkel. A programok között prezentációk, beszélgetések, köztéri és közösségi művészeti akciók, városi séták, vetítések szerepelnek majd. A közönség megismerheti a formálódó elképzeléseket is, amelyekből esetenként az ő aktív részvételükkel születnek majd kész produkciók, hiszen az alkotók párbeszédet szeretnének kezdeményezni a városlakókkal, visszajelzéseket és ötleteket várnak.

A PLACCC Go első programjának november 22-én, csütörtökön 19 órától a MÜSZi - Művelődési Szint nevű közösségi művészeti tér ad otthont a Blaha Lujza téri Corvin Áruház harmadik emeletén. Az est címe Játékelemek/Vízi utak, és a vendégek három projektet ismerhetnek meg. Elsőként Kukucska Gergely építész, a D1618 Műhely vezetője mutatja be az idei PLACCC Fesztiválon megvalósult munkáját. A ReFunc holland alkotóival közösen hétköznapi tárgyaknak adtak új funkciót. A Pieces/Elemek című projekt kukákból, kerékpárokból és iskolai székekből készült urbán szkennerei játékra hívnak, és új helyüket keresik a városban.

 belépő 500 forint, ami egy pohár italt is tartalmaz.

PLACCC Go – Művészet máshogy, máshol, máskor

PLACCC Go: Játékelemek/Vízi utak

2012. november 22. csütörtök 19:00-21:00

MÜSZi – Művelődési Szint alkotóközpont és befogadótér
Budapest, VIII., Blaha Lujza tér 1-2. (Corvin Áruház III. emelet)

Bejárat a Somogyi Béla utca felől. Keresd a piros ajtót, és csengess fel!

komment

süti beállítások módosítása