Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Advent Vásáry Andréval ünnepi hangverseny

2012.11.14. 19:15 SI

 

ADVENT ANDRÉVAL

Hazánk egyetlen férfi szoprán énekese, Vásáry André egy teljes estés ünnepi adventi hangversenyt ad Budapest legszebb szecessziós koncerthelyszínén, a Nádor teremben december 11-én, kedden este fél 8-kor.

 

A világviszonylatban is különlegesnek számító hangfajú művész Magyarország egyetlen férfi szoprán énekese, hazai és nemzetközi énekversenyek sikeres közreműködője

Impozáns hangterjedelmének és egyedi hangszínének köszönhetően a hangversenypódiumok keresett és népszerű szereplője már hosszú évek óta.

A barokk bravúráriák, a klasszikus operarepertoár mellett a crossover dallamok és az igényes popzene területén is otthonosan mozog. Bécs, Párizs és más európai nagyvárosok hallgatósága mellett a magyar közönség a hazai legrangosabb koncerttermekben élvezheti fellépéseit, nagynevű hangszeres és énekművészek társaságában.

 

Vásáry André minden kiadott CD-felvételét óriási érdeklődéssel fogadta a közönség, így mára már három arany és egy platina lemezt tudhat magáénak a különleges tehetségű énekművész, akit 2011-ben a legrangosabb hazai zenei elismerésre, a Fonogram Magyar Zenei Díjra jelölték, Az év hazai kortárs komolyzenei albuma kategóriában.

Heteken belül megjelenik Vásáry André legújabb lemeze Koncert címmel, amelyen barokk bravúráriák, népszerű operaslágerek, valamit crossover dalok hallhatók a Liszt-díjas Faludi Judit gordonkaművész és Magyar Virtuózok Kamarazenekara közreműködésével, a felvétel hegedűszólistája és karmestere a Prima Primissa-díjra jelölt, Kossuth-díjas Szenthelyi Miklós.

 

A Koncert CD műsorából is felcsendülnek dalok az Advent Andréval, című esten. Varázslatos, gyertyafényes ünnepi hangulatra számíthat a közönség Vásáry André hangversenyén, ahol a karácsonyi örökzöldek mellett kedvelt operaáriák és nagyívű crossover dallamokból álló különleges ajándékot nyújt át közönségének a művész.

 

Az előadásra jegyek már válthatók a www.jegy.hu-n, illetve az interticket országos hálózatában.

 

Advent Andréval – ünnepi hangverseny a Nádor teremben, Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 39., 2012. december 11., kedd 19.30

komment

süti beállítások módosítása