Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Összefogunk jótékonysági koncert a SYMA Csarnokban 2012 november 15-én

2012.10.31. 23:32 SI

Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért

„Összefogunk!” – jótékonysági koncert

Nehéz helyzetbe jutott, állás nélkül maradt újságírók megsegítését szolgáló könnyűzenei koncert lesz 2012. november 15-én este a SYMA Csarnokban. A több órás élő zenei produkció fellépőinek teljes névsorát 2012. október 3-án, szerdán 11 órakor a MÚOSZ székházában ismertették.

A koncert 2012. november 15-én 19:00 órai kezdéssel a SYMA Csarnokban lesz. A példátlan összefogással megvalósuló produkcióban a minőségi magyar könnyűzene minden korosztálya képviselteti magát, a zenészek és műsorvezetők önzetlenül, a jótékonysági céllal azonosulva vállalták a szereplést. Fellép: a Republic zenekar, Oláh Ibolya, Molnár Ferenc Caramel, Keresztes Ildikó, Balázs Fecó, Benkő László és Jankai Béla a „B Project” elnevezésű formációjukkal, valamint Mihály Tamás, aki Benkő mellett a másik Omega-tag a produkcióban. Ő „Last Minute” címmel megjelent legújabb albumáról játszik majd néhány dalt. A lemezen neves zenésztársak közreműködnek, közülük fellép Somló Tamás, valamint Pásztor Anna az „Anna and the Barbies”-ból.

Műsorvezetők: Abaházi Csaba és Garami Gábor, a Class FM népszerű újságírói.

A szolidaritási akciót az idén júliusban hirdette meg „Összefogunk!” címmel – „Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért” alcímmel – hat szakmai szervezet: a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), a Magyar Újságírók Közössége (MÚK), a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), a Tudományos Újságírók Klubja (TÚK) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). Együttműködésükről nyilatkozatot (letölthető a koncert honlapjáról) írtak alá, közös szervezőbizottságot és segélyezési testületet hoztak létre.

Jegyvásárlás

A jegyek rendkívül kedvező egységáron, 5800 Ft-ért megvásárolhatóak a Ticket Express irodáiban és honlapján keresztül,

Szolidaritás Alapítvány

Aki támogatni szeretné, a rászoruló újságírókat, ezt a jegyvásárlás mellett a Szolidaritás Alapítvány OTP-nél vezetett számlájára utalva is megteheti. A számlaszám: 11706016-20794934. A közlemény-rovatban kérjük tüntessék fel a koncert címét: „Összefogunk!”

www.osszefogunk.hu

A koncertnek önálló honlapja van: a www.osszefogunk.hu oldalon folyamatosan frissülő információkat találnak az érdeklődők a műsorról, a fellépőkről, a rászoruló újságírók segélyezésének formájáról. A Sajtószobában letölthető, szabadon felhasználható sajtóanyagokat, print és online hirdetéseket találnak. A koncert népszerűsítését Facebook- eseményoldal is szolgálja. Minden lájk, megosztás és meghívás az eseményre a rászoruló újságírókért tett lépés, amit a nevükben és előre is nagyon köszönünk!

Kedves idelátogató!

A www.osszefogunk.hu köszöntő szövege

Frank Iván, a koncert szervezőbizottságának elnöke

Ezt a honlapot meghívónak szánjuk. Meghívjuk egy élő koncertre 2012. november 15-én, ahol a magyar könnyűzene legjobbjai közül lépnek fel néhányan, hogy egy felejthetetlen estén felejthetetlen élményt szerezzenek a közönségnek. A műsor összeállítói elsősorban azt szeretnék, hogy a SYMA Csarnokban összegyűltek találkozhassanak kedvenceikkel, azokkal a sztárokkal, akik önzetlenül, ingyen vállalták ezen az estén a fellépést. Mert ez a koncert jótékonysági koncert azoknak a megsegítésére, akik hivatásuknak az újságírást választották, és akik mostanában anyagilag nehéz, mondhatni lehetetlen helyzetbe kerültek.

De talán egy kicsit ennél is többről van szó. A szlogenünk, hogy „Összefogunk!”, nemcsak a zenészekkel való összefogást jelenti, hanem az újságírószakma összefogását is egy elfogadható, közös cél érdekében, hogy segítsük pályatársainkat a nehéz időkben. De szeretnénk, ha még ennél is többet jelentene. Annak a felismerését, hogy lehetséges az együttműködés a szakmán belül a hiteles, minőségi újságírásért is, szolgálva ezzel az olvasók, hallgatók és nézők érdekeit.

És, hogy mi mindent kínálunk ezen az estén, nos, erről szól a honlapunk, ahová érdemes újra és újra ellátogatni. Hogy mindenki naprakész lehessen, amikor elfoglalja a helyét november 15-én este a SYMA Csarnokban.
A zenészekkel együtt mi mindent beleadunk, hogy emlékezetes legyen ez az esemény. És nagyon reméljük, hogy mindezt teltház előtt bizonyíthatjuk.

Ez már önökön is múlik...

Az összefogás történetéről – idézetekben

„Óriási lépés lenne az úgynevezett árkok befedéséhez vezető úton, ha legalább mi, újságírók összefognánk. Ha be tudnánk bizonyítani, hogy egymást támogatva, el tudunk érni szép eredményeket...”

Keleti Éva Prima Primissima-díjas fotográfus

www.osszefogunk.hu

komment

süti beállítások módosítása