Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Budapesti Tavaszi Fesztivál Programjai

2012.03.13. 09:20 SI

Újra Nemzetközi Színházi Fesztivál a Tavaszi Fesztiválon
A Nemzeti Színházzal néhány éve elindított Nemzetközi Színházi Fesztivál mind a közönség, mind a szakma körében osztatlan sikert aratott

Dunai kalandozások Haydntól Lajtháig
Népszerû magyar melódiák is felcsendülnek majd a világ leghíresebb fiúkórusa, a Wiener Sängerknaben koncertjén.
Vásári felhívás
2012-ben ismét megrendezésre kerül a Budapesti Tavaszi Fesztivál, és a megszokott színvonalas eseménysorozat idén Budapest több pontján szabadtéri koncertekkel, vásárral, kiállítással bõvül.
Visszatérõ csillagok
Világjáró mûvészek a Tavaszi Fesztiválon! Az idei fesztivál vendége lesz többek között Maxim Vengerov, Nyikolaj Luganszkij, Charles Dutoit, Magali Mosnier
.
 
A világhír küszöbén – Fiatal zongoramûvészek a Tavaszi Fesztiválon
„A hetvenes évek végén, a hegyek alján, a romániai Brassóban születtem. Talán ez az oka annak, hogy késõbb annyira vonzódtam a vízpartokhoz. Szüleim is muzsikusok, édesanyám énekel, apám pedig az egyik legjobb zongorista és a legnagyobb zenész, akit valaha hallottam. Éjszakánként különbözõ éttermekben és hotelekben léptek fel, nekem pedig az a kiváltság jutott osztályrészemül, hogy apám játékát a zongora alól hallgathattam” – írja önéletrajzában a kirobbanó tehetségû román zongoramûvésznõ, Mihaela Ursuleasa.
 
John Malkovich Pokoli vígjátéka
Hollywoodi filmsztárral bõvült a 2012-es Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégeinek névsora: egy rendhagyó produkcióval a világhírû színész, John Malkovich is vendégünk lesz tavasszal.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitókoncertje
A fesztivál nyitóhangversenyén a 120 éve született, itthon méltatlanul elhallgatott Lajtha László emléke elõtt tisztelgünk. A nagyszabású koncerten felcsendül Bartók Brácsaversenye és Lajtha Hortobágy c. szvitje. A koncert érdekessége, hogy közben levetítjük az 1936-os Hortobágy címû filmet.
 

    http://www.btf.hu

komment

süti beállítások módosítása