Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A Magyar Állami Operaház 2011 novemberi műsora

2011.10.30. 23:27 SI

Világsztárokkal jön újra a Rigoletto

Az operairodalom egyik legkedveltebb remekművét parádés nemzetközi szereposztásban tűzi újra műsorra az Operaház. A novemberi, kezdő előadások főbb szerepeiben Leo Nuccit, Charles Castronovót, Miklósa Erikát és Sebestyén Miklóst láthatja a közönség.

Verdi hátborzongatóan drámai operájában szinte nincs olyan ária, amit az elmúlt másfél évszázadban ne dúdolt volna a világon bárhol az utca embere. A mű az Operaházban gyakorlatilag állandóan repertoáron van és több mint 125 éve a közönség nagy kedvence. Novemberben mindehhez olyan szereposztással készül a dalszínház, amely önmagában is különlegessé teszi a produkciósorozatot. A címszerepre a nemzetközi operaszínpadok egyik vezető énekesét, Leo Nuccit sikerült megnyerni. Az olasz származású Nucci nem egyszer állt egy színpadon Luciano Pavarottival és Plácido Domingóval, Rigolettóként eddig több mint 400 alkalommal lépett fel, neve szinte egybeforrt a lányáért küzdő apa figurájával.

A mantuai herceg szerepében az egyik legkeresettebb amerikai lírai tenor, Charles Castronovo lép színpadra. Az énekes a Metropolitan, a Covent Garden, a bécsi Staatsoper és a Los Angeles-i Operaház sztárja, repertoárján a legszebb lírai tenor szerepekkel. Sparafucile szerepében az európai operaházakban hírnevet szerzett fiatal basszust, Sebestyén Miklóst hallhatjuk, aki a közeljövőben a Metropolitan és a Bolsoj produkcióiban is fellép. Gildát a magyar közönség nagy örömére, a nemzetközi hírű szoprán, Miklósa Erika alakítja. A Rigoletto novemberben hét alkalommal lesz műsoron, a további előadásokban olyan neves énekesekkel, mint Fokanov Anatolij, Fekete Atilla, Kertesi Ingrid és Szvétek László.

www.opera.hu

komment

süti beállítások módosítása