Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Samaia: a Grúz Legenda Magyarországon!

2011.03.25. 15:50 SI

A Grúz Legendát világszerte több mint ötmillió ember látta.

Májusban Magyarországra érkezik legújabb előadásuk, a Samaia.

A Grúz Legenda létrehozásának ötlete 1999-ben pattant ki egy amerikai producer és egy francia rendező fejéből, akik Tbilisziben járva rabjai lettek a helyi kultúrának. A következő tíz esztendőben az általuk létrehozott társulat bejárta a világot, Nyugat-Európától Kínán át az Egyesült Államokig rengeteg helyen léptek fel – összesen több mint ötmillió néző látta őket.

A Grúz Legenda nem véletlenül tett szert világhírre. Ilyen tüzes temperamentum, ilyen elsöprő energia ritkán látható és érezhető a világ színpadain.

 „A SAMAIA olyan előadás, amit életében egyszer mindenkinek látnia kell.” (Le Figaro)

 Mi is a Samaia? Grúzia és a Kaukázus évszázados tánc- és zenetörténetén végigtekintő lenyűgöző produkció, amely a legkorszerűbb professzionális showműsorokra jellemző színpadtechnikát használja.

 Az ősi mesék varázsát idézik a színpadra az elképesztő tudású grúz táncosok, előadóművészek, énekesek. A mágikus előadásmód, a színpompás ruhák és díszletek tökéletes képet adnak a Kaukázus ősi kultúrájáról, szemet gyönyörködtető látvánnyal gazdagítva a nézőket.

 A SAMAIA allegorikus mese a jó és a gonosz harcáról, a háborúkról és győzelmekről, szeretetről és gyűlöletről, életről és halálról, a grúz nép bátorságáról és büszkeségéről. A történet több tucat elbeszélést fűz össze, amelyeket ének, zene és tánc formájában mesélnek el nekünk az előadók.

 Láthatunk párbajt, esküvőt, kardtáncot – lenyűgöző technikai tudású előadóktól. A nézők egyértelmű kedvence az előadás azon része, amelyben a gyerekek lépnek a színpadra – a jövő sztárjai, akik máris elképesztő tehetségek.

 A Kaukázus világhírű táncművészete mellett az évezredes múltra visszatekintő grúz többszólamú éneklésben is gyönyörködhetünk: a SAMAIA előadás csúcspontja a legrégebbi grúz himnusz, a Chakrulo, az UNESCO által elismert zenei remekmű.

 Szívhez szóló ének, káprázatos tüzes tánc: a SAMAIA lélegzet-elállító.

 A Grúz Legenda: SAMAIA

2011. május 26., 19:00, Papp László Budapest Sportaréna

2011. május 28., 19:00 Debrecen, Főnix csarnok

Jegyek, információ: podiuminternational.hu

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=JhNiK_fGOmU

 


komment

süti beállítások módosítása