Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szeretethang baba-mama koncertek a MÁV Szimfonikus Zenekarral

2009.02.19. 22:52 SI

„ A magzat zenei nevelését

már az anya születése előtt

kilenc hónappal el kell kezdeni.”

 (Kodály Zoltán)


 Szeretethang

hangversenysorozat várandós kismamák és az őket kísérő kispapák részére

 

A MÁV Szimfonikus Zenekar 2008 januárjában indította el Szeretethang című foglalkozásait Ácsné Székely Edit fuvolaművész irányításával. Számára a zenével való foglalkozás a legszentebb hivatás, örömmel ismerteti meg másokkal is az általa szeretett hangokat. Ezért hirdette meg a várandós kismamáknak szóló hangversenyeket - amelyeknek elsősorban nem a zenehallgatás, hanem a befogadás, a magzattal közös élményre hangolódás a lényege - Szeretethang címen.

A gyerek hallása már megszületése előtt kifejlődik. Nem mindegy tehát, hogy az édesanya hogyan beszél hozzá, milyen zajok szűrődnek be hónapokon keresztül az anyaméhbe. Az anyák mindig is ösztönösen tudták, hogy a magzati korban hallottak kihatnak egész életünkre, ám mára orvostudományi, lélektani és pedagógiai vizsgálatok bizonyítják ennek az állításnak az igazát. Hisz gondoljunk csak bele, mi magunk is milyen szívesen hallgatjuk a lágyan ringatózó tengert, a halk, kellemes zenét és a szél susogását - lehet, hogy mindezek szép emlékeket ébresztenek bennünk a születésünk előtti időkből?

 

Búgócsiga

baba-mama koncertek

 

2008. őszén, amikor a kéthónapos nyári szünet után újrakezdtük a Szeretethang foglalkozásokat, örömmel láttuk, hogy a korábbról megismert kismamák, immár újszülött babáikkal együtt is eljöttek. Mivel a várandós kismamáknak szeretnénk megteremteni a teljes csendet az elmélyült zenehallgatáshoz, ezért úgy döntöttünk, külön alkalmakat teremtünk a babákkal érkező családoknak - meghirdettük a Búgócsiga koncerteket. A próbatermünk egy részét elkülönítettük arra, hogy az éhes és ezért sírdogáló babákat zavartalan körülmények között tudják megnyugtatni az anyukák. Ezen kívül sok más módon is szeretnénk az ifjú koncertlátogatók és kísérőik kényelmét megteremteni.

 

A Búgócsiga koncertekre mindig délután fél 5-kor kerül sor, míg a Szeretethang foglalkozásokat közvetlenül utána, fél 6-kor kezdjük a MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermében:

Budapest, VIII. Múzeum utca 11. fszt. 6.

 A következő foglalkozások időpontjai:

február  24. kedd

március 17. kedd

április    21. kedd

 

Részvételi díj: 800 Ft

Kérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat jelezzék előzetesen a zenekar titkárságán

a 338-2664 telefonszámon, vagy a dkeskeny@mavzenekar.hu  e-mail címen.

 

komment

süti beállítások módosítása