Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Békés fészek a rohanó világban

2009.02.10. 22:05 SI

A belvárosi pezsgés kellős közepén, az éttermek tőszomszédságában bújik meg a Liszt Ferenc téri Gyermekkönyvtár, amely évtizedek óta töretlenül kínálja az olvasás élményét cseperedő látogatóinak.

 

 

A Liszt Ferenc tér, néhány év alatt szabályos metamorfózison ment keresztül, foltnyi zöldterületből vált színes, hangos, utcahossznyi szórakozóhellyé, fiatalok és külföldiek találkozási pontjává. Van egy sarka azonban, amely hihetetlen módon megőrizte arculatát: itt működik a ’60-as évek építészeti stílusát tükröző Terézvárosi Gyermekkönyvtár.

 

 

 

 

 

 

A könyvtár bejárata (A könyvtár honlapjáról)

 

Ide nem hallatszik be az utcazaj és belépve, mint egy látványos időutazás, a látogató megtalálja régi, gyermekkori könyvtárát. A fáradhatatlan könyvtárvezető, Bencsikné Kucska Zsuzsanna lelkes, határozott pedagógusként gondoskodással veszi körül az idelátogató gyerekeket, kiállításokat, vetélkedőket szervez, saját művelődési házat varázsol a könyvtárból. A gyermekeket gazdag könyvkínálat fogadja, amelyekből kényelmes fotelben ülve vagy akár plüssjátékok között lehet szemezgetni.

A könyvtár 1961-ban épült, addig az Andrássy úti felnőtt könyvtár adott helyet a gyermek részlegnek. Az építkezést az akkori Hegedű utca és Labda utca iskolásai izgatottan figyelték, volt is miért. Az ünnepélyes átadás után birtokba vehették a könyvtárat, ahol már nem csak elkérni lehetett a kívánt könyvet, hanem maguk választhattak közülük. Évtizedek iskolásai jártak és járnak ide, átélve a válogatás, lapozgatás, olvasás örömét. 

Manapság jelmezkészítés, versmondó verseny is vonzza a kisebbeket, a nagyobbakat pedig a könyvtárban helyet kapó kiállítások gyönyörködtetik.

Kerámia és fotókiállítás a könyvtárban.

Fotó:Simon Éva

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Terézvárosi Gyermekkönyvtára (VI. Liszt F. tér 6.)

H, Sz, P 14-19, K-Cs 12-16 óráig várja a látogatókat.

Nézzenek be, ha tehetik!

A könyvtár honlapja

http://www.fszek.hu/gyerekeknek/gyerekkonyvtarak__reszlegek/terezvarosi_gyermekkonyvtar

V.T.A.

 

 

komment

süti beállítások módosítása