Szabadidő Magazin

Kulturális hírek, sport programok, tudományos eredmények, tudósítások aktuális eseményekről.

Fordítás

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Igaz Dóra új könyve: Az első BÉ hörcsöge

2017.04.28. 13:06 SI




7 - 10 éveseknek

Igaz Dóra: Az első bé hörcsöge

Igaz Dóra: Az első bé hörcsöge

A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar "olvasni tanulok"-­sorozatot építünk.

A Pagony legkiválóbb szerzői négy-négy könyvet írnak, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is
olvashatók. Berg Judit, után most Igaz Dóra folytatja a sort az első bés Pali történetével. Elsősnek lenni ­izgalmas, hát még ha az osztálynak saját állata is van! A hörcsögöt a legjobb gyerek viheti haza a nap végén, de nem olyan könnyű ám csöndben lenni, ha az ember a legjobb barátja mellett ül.
  • Horváth Ildikó illusztrációival.
    Kiadó
    :Pozsonyi Pagony
    Kiadás éve 
    2017
    2017. április 22. szombat 12-13 óráig gyerekkönyv bemutató    Pagony Kiadó mesedélelőttje.
    A szerző korábbi művei:

    Nyár, nagyi, net
     Berci nem akar nyáron sem karatetáborba, sem nyelvtanfolyamra menni. Igazából nincs semmi máshoz kedve, mint számítógépezni. A szülői ítélet: egy szünidő a nagyinál, vidéken, jó levegőn. De mi történik, ha kiderül, hogy nagyinak egy egészen szuper tabletje van, és egyáltalán nem is haragszik a számítógépezésért?
    Katonadolog! - nyári doktormesék
    Igaz Dóra
    Igaz Dóra újabb doktormeséi ezúttal nyári betegségekre és balesetekre koncentrálnak: Roziról kiderül, hogy allergiás, Réka biciklizni tanul (ami bizony jó néhány eséssel és horzsolással jár), Emma napszúrást kap, Ákos pedig megtanulja, hogy nyáron miért különösen fontos, hogy hűtőben legyenek az ételek. De szó esik kullancs- és -darázscsípésről, falusi nyaralásról vagy éppen a strand törvénykönyvéről is.
    Szerencsére a legtöbb nyári baleset megelőzhető, vagy ha mégis megtörténik: katonadolog!
     
    Holnapra kutya bajod! - Doktormesék
    Igaz Dóra

    Dani, Bálint, Fanni, Réka, Csilla és a többiek a Kökörcsin utcai óvoda Mackó csoportjából pont olyanok, mint bármelyik más óvodás. Az egyik copfos, a másik szeplős, a harmadik félénk, a negyedik nagyon bátor. Néha bizony betegek is, sőt, néha akkor is meg kell látogatniuk a doktor nénit vagy doktor bácsit, ha éppen nem betegek. Bálint például eltöri a kezét. Réka influenzás lesz. Csillának tojásallergiája van, Rozi pedig bárányhimlős. Ha elolvassátok ezt a mesekönyvet, ti is megtudhatjátok, hogyan működik a varázsszemüveg, ami csak a saját gazdájának engedelmeskedik, hogyan láthatjuk a csontjainkat, ha egyszer nincs mindent látó szemünk, hogyan cselezhetjük ki a szemtelen Influenza tündért, és miért lett pöttyös a nagyravágyó bárányka... Igaz Dóra mesekönyv megtanítja, hogy egyik betegségtől, sőt, az oltástól sem kell félnünk - inkább meg kell érteni, hogyan működik a testünk!
     
    Réka oltásra megy
    Igaz Dóra

    A gyerekkönyvek piacára szánjuk Igaz Dóra hiánypótló és unikális munkáját, amely egy-egy kedves mese segítségével teszi barátságosabbá az orvosi rendelőt a gyerekek számára és ismerteti meg velük a gyakori betegségeket. A könyvet szakmai lektor ellenőrizte, a grafikák Halmai László munkáját dicsérik, a könyvet ajánlja és szakmailag támogatja a Magyar Orvosi Kamara, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Otthon Segítünk Alapítvány. 

    Réka és az influenza

komment

süti beállítások módosítása